Ai un skateboard, o pereche de role sau 2 tuburi de spray? Sau n-ai stare, vrei sa-ti rupi tenisii si blugii dar sa fii eroul prietenilor tai? Eu zic sa participi la Ars Urbana III.

Poate nu-i o noutate pentru tine, dar in Moldova, Ars Urbana e singurul festival care promoveaza arta urbana! Pentru iubitorii de skateboarding care vor sa se afirme si sa arate ca pot mai mult decat sa coboare Copoul in viteza, pentru pasionatii de breakdance care vor sa-si demonstreze abilitatile si dexteritatea, pentru artistii graffiti care vor sa-si etaleze talentul fara frica de politie si pentru designeri nonconformisti, pentru toate formele de arta urbana a luat nastere, in 2008, Festivalul Ars Urbana.

De la an la an festivalul a crescut tot mai mult, atat din punct de vedere al participantilor, cat si al concursurilor si resurselor implicate. Anul acesta Ars Urbana se va desfasura pe parcursul a trei zile in weekend-ul 10-12 mai, in Club Underground si in cadru Complexului Comercial Palas.

PROGRAM

Vineri 10 mai

– Palas Mall –
9:00 – Inscriere participantii
10:00 – Deschiderea festivalului prin concursul de graffiti
12:00 – Demonstratie de Beatbox si DJ-ing
16:00 – Finalul concursului de graffiti
17:00 – Premierea

– Underground Pub –
18:00 – Soundcheck GRUPUL DE REZISTENTA
20:00 – Inceperea concertului
00:30 – Final concert + sedinta de autografe si poze cu formatia
01:00 – After party Ars Urbana

Sambata 11 mai

– Palas Mall –
8:30 – Inscriere participanti
10:00 – Inceperea concursului de skateboarding si brakedance
17:00 – Final concursuri
18:00 – Premierea

– Underground Pub –
18:00 – Soundcheck R.O.A
20:00 – Inceperea concertului
00:30 – Final concert + sedinta de autografe si poze cu formatia
01:00 – After party Ars Urbana

Duminica 12 mai

– Palas Mall –
13:00 – Expozitie de sculptura si obiecte de design Grolsch
14:30 – Premierea
15:00 – Prezentare Ars Urbana IV urmata de inchiderea oficiala a concursurilor din cadrul Festivalului Ars Urbana editia III

– Underground Pub –
20:00 – Demonstratie Dj-ing si de Beatbox
22:00 – Inchiderea Festivalului Ars Urbana editia III + After Party

Concurs Graffiti

In cadrul sectiunii de Graffiti a festivalului de arta urbana Ars Urbana, aflat la cea de-a treia editie, va anuntam ca modul de inscriere s-a schimbat fata de anii anteriori – daca pana acum preselectia s-a facut pe baza de portofolii sau schite pe hartie, anul acesta schimbam foaia pentru a va largi modalitatile de exprimare a creativitatii. Pe scurt, am dat foaia pe perete. Tot ce trebuie sa faceti este sa iesiti pe strada si sa faceti ce va place!
Pe data de 15 aprilie vom anunta tema/cuvantul de la car…e porneste concursul. Incepand cu 16 aprilie aveti multe zile la dispozitie (pana pe 30 aprilie inclusiv) sa va folositi can-urile , trafaletii si pensulele pentru a crea o piesa in minimum 4 culori cu tema/cuvantul respectiv. Voi va alegeti dimensiunile, stilul si spatiul unde desenati. Din motive organizatorice vom adauga cate un „NU” inaintea urmatoarelor constructii. NU poate fi orice, NU de la pereti la rooftopuri, NU tramvaie, NU trenuri, gasiti voi solutia in text). SPOR !!!

Pentru inscrierea la preselectie asteptam de la voi cate 3 poze:
– una cu spatiul ales in varianta initiala, „bruta”
– una in timpul actiunii, ca sa va vedem la treaba
– ultima, dar si cea mai importanta – poza cu piesa finala

TOT CE TREBUIE SA FACETI ESTE SA IESITI PE STRADA SI SA FACETI CE VA PLACE!

Dupa ce ati terminat treaba nu mai ramane decat sa faceti un upload pozelor pe pagina concursului (link). Castigatorii vor fi anuntati pe 1 mai in functie de numarul de like-uri stranse (50%) si de decizia juriului (50%).

Fiti creativi, dar si cu ochii in 4 (minimum)!

TEMA PENTRU PRESELECTIE ESTE: „ARS 3” (SE POT FOLOSI SI CARACTERE ROMANE). SPOR SI ASTEPTAM PRODUSUL FINIT!!!

Concurs Breakdance – Battle 3v3

3 VS 3 BBOYING

Locul 1: 900 RON
Locul 2: 300 RON

Taxa inscriere: 15 lei / crew

10:00 – 11:00 – Registration
11:00 – 12:00 – Warm-up
12:00 – 19:00 – Battles

Sol: Placi PFL (boty style)
Juriul: Franke, FKQ / Freak, MSB / Franco, NaCultura
Dj: Sega Twopeu

Concurs: Arta din sticle Grolsch (sponsorizat)

De 400 de ani, Grolsch apreciaza curajul de a face lucrurile diferit, apreciaza creativitatea, originalitatea, forma libera de expresie si, mai ales, pasiunea pentru toate acestea la un loc. De aceea e o bere pe gustul nostru.

Si pentru ca promoveaza curajul de a fi diferit, Grolsch va provoaca, lansand un concurs de sculptura si design urban, ce va avea loc in cadrul festivalului Ars Urbana editia a III-a. In cazul in care va intrebati ce face acest concurs sa fie interesant, aflati ca toate creatiile inscrise vor fi construite exclusiv din sticle de bere Grolsch. Suna tentant? Porniti la „cules de sticle”!

Regulament:

1. Poti folosi cate sticle de bere Grolsch vrei pentru creatia ta.
2. Minim 80% din materialele trebuie sa fie reprezentate de sticle de bere Grolsch.
3. Sticla de Grolsch poate fi: taiata, sparta, topita, atata timp cat in lucrare este vizibila sigla Grolsch.
4. Lucrarile trebuie finalizate pana la data de 30 aprilie 2013. Tot pana la aceasta data asteptam obligatoriu 2-3 fotografii cu creatiile voastre pentru ca noi sa le putem selecta pe cele ce vor intra in concurs, la adresa: [email protected]
5. Duminica, 12 mai, in ultima zi a festivalului ” Ars Urbana III ” va avea loc jurizarea si premierea lucrarilor alese in urma preselectiei.

Sticle de bere Grolsch pot fi procurate gratis in fiecare zi dupa ora 18 de la Underground Pub.

Demonstratie Role, Bike, Skate

Vrei sa-ti pui in valoare noile achizitii in materie de rulmenti, roti sau placi? Vrei sa vezi trucuri noi sau sa ti le valorifici pe ale tale intr-o competitie? C.O.N.TOUR iti ofera ocazia perfecta pentru toate acestea! Vino la Palas pentru a participa lao demonstratie de skateboarding, role si BMX inedita! Si de ce nu, daca esti pasionat si le stapanesti bine, iti oferim si premii surpriza.

Concerte

afis_ars_urbana_ROA

– Grupul de rezistenta, in deschidere Fratii FF si Hardmaky, locatie: Underground Pub, bilet 15 Ron, data 10 Mai 2013, intrare incepand cu orele 20.
– ROA, warm-up Hardmaky, locatie: Underground Pub, bilet 20 Ron, data 11 Mai 2013, intrare incepand cu orele 20.