Artist talk: 24 noiembrie, 6:30 PM, Núllið gallerý, Reykjavik. Intrare libera.

Dupa o serie de colaborari pe parcursul a mai multi ani in domeniul muzicii si al fotografiei, precum si dupa un numar consistent de calatorii in minunata tara Islanda, Ionut Trandafirescu este incantat sa primeasca invitatia de la FiSL – Asociatia Islandeza de Fotografie Contemporana – de a-si impartasi obiectivele si abordarea personala in diferite festivaluri si evenimente culturale. El va prezenta experientele acumulate in diverse proiecte culturale pe care le-a fondat in Romania, cum ar fi Bucharest Photofest, Centre for Alternative Music & Arts, Editura Filos.

Bucharest Photofest 2023

Rezidenta artistica bilaterala este o ocazie de a-si impartasi viziunea si abilitatile in materie de fotografie, arte vizuale si muzica cu oamenii care traiesc in locul pe care il iubeste. Rezidenta este, de asemenea, o oportunitate pentru el de a se intalni si de a colabora cu artisti si manageri culturali islandezi, precum si de a explora noi posibilitati si parteneriate.

Proiectul a fost posibil prin accesarea unei rezidente artistice de trei saptamani, o initiativa bilaterala implementata in cadrul Programului RO-CULTURA, finantat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.

Unde: Núllið gallerý, Bankastræti 0, Reykjavik

Despre artist | Ionut Trandafirescu

Ionut Trandafirescu este manager cultural, editor si redactor de carte, director de festival, calator, fotograf si promoter stabilit in Bucuresti (RO) si Reykjavik (IS). Este fondatorul festivalului international de fotografie Bucharest Photofest si cofondator al Premiilor Fotograful Anului in Romania. In 2019, a fondat Centre for Alternative Music & Arts, o platforma culturala multidisciplinara care se concentreaza pe muzica, literatura, calatorii, fotografie, arte si cinematografie.

Editura Filos joaca, de asemenea, un rol major in activitatea sa culturala, unde a initiat cateva colectii de carti si a editat zeci de titluri. De asemenea, a co-fondat si coordonat proiectele Centrului Cultural Palestinian si Festivalului de Film Palestinian din Romania sau Centrului de Studii in Istorie Contemporana din Romania. Art & Creative Director.

 

Parteneri: Alternative-Culture.com, Bucharest Photofest, Filos Publishing House, FiSL, Radio Guerrilla, IQads, Zile si Nopti, Spotmedia.ro