Vernisaj: 24 noiembrie, 6 PM, Núllið gallerý, Reykjavik. Intrare libera.

Patrundeti in lumea vibranta a culturii underground din Reykjavik, unde expresia artistica nu cunoaste limite. Acest proiect captivant ofera o experienta vizuala unica si imersiva in care un fotograf roman patrunde in comunitatea locala si colaboreaza cu diversi artisti underground. Impreuna, ei isi propun sa surprinda si sa documenteze esenta acestei miscari efervescente din mai multe perspective, de la muzica la graffiti si sporturi extreme.

Conceptul este simplu, dar puternic: petrecand cateva ore cu fiecare artist sau trupa remarcabila, patrunzand in sanctuarul lor creativ si creand doua fotografii, un portret al artistului sau al trupei si o imagine cu un obiect atent selectat si reprezentativ pentru fiecare artist, adaugand astfel profunzime si simbolistica compozitiei finale.

Cu o selectie atenta a 22 de printuri, fiecare avand o abordare unica asupra culturii underground islandeze enigmatice, expozitia include artisti precum Morpholith, Virgin Orchestra, Likami, Beggi Smari, Andartak, Bmoe, Oshes, Dani?el Hja?lmty?sson si altii.

Proiectul a fost posibil cu accesarea unei rezidente artistice de trei saptamani, o initiativa bilaterala implementata in cadrul Programului RO-CULTURA, finantat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.

Program de vizitare:
– 24 noiembrie: 18:00 – 20:00
– 25 noiembrie: 12:00 – 18:00
Unde: Núllið gallerý, Bankastræti 0, Reykjavik

 

Despre artist | George Mielus

George Mielus

Pasiunea mea pentru fotografie s-a nascut in 2003, dupa liceu. Ca tanar artist de graffiti voiam ca si altii sa descopere aceasta forma de arta urbana in Bucuresti, asa ca mi-am cumparat un aparat foto si am inceput sa creez continut pentru unul dintre primele site-uri care promovau artistii romani de graffiti. In 2010, am creat ARTFEL -studio pentru fotografie de moda, portrete creative, produse si publicitate si am condus studioul timp de peste 3 ani.

In decembrie 2015, am inceput sa lucrez la un proiect foto care documenteaza sentimentele si starile artistilor inainte si dupa concertul lor, pentru a evidentia emotiile lor. Am numit proiectul „Nascut in Underground”, deoarece include majoritatea artistilor care reprezinta cultura underground romaneasca. In 2019, am lansat cartea foto „Nascut in Underground” si am prezentat proiectul la festivalul international de fotografie Bucharest Photofest.

George Mielus

 

Parteneri: Alternative-Culture.com, Bucharest Photofest, Filos Publishing House, FiSL, Radio Guerrilla, IQads, Zile si Nopti, Spotmedia.ro