„Proiectul este o datorie de onoare fata de Tara Motilor, impotriva demagogiei si impotriva dorintei unora de a se imbogati.” – Traian Basescu sustinand exploatarea miniera cu cianura la Rosia Montana (Alba Iulia, 29 martie 2004)

CIANURA A AJUNS PE MASA LUI BASESCU

SA TRAIESTI BINE!

Presedintele Romaniei primeste Oscarul pentru lupta impotriva coruptiei. Dar nu are timp pentru oamenii de la Rosia Montana. Justitiarul nu are glas, nu are vlaga cand e vorba de interesele de la Rosia Montana.

Inca nu este presedintele tuturor romanilor.


DACA TACI SE VOR DISTRUGE:

5 munti in Tara Motilor,
un patrimoniu national unic in lume,
10 biserici, 9 cimitire,
958 de gospodarii = 2150 de oameni.

ROMANIA ARE NEVOIE DE EI

Efectele poluarii de la Rosia Montana ne privesc pe toti, nu doar pe locuitorii condamnati la stramutare. Vocea fiecaruia dintre noi trebuie sa se auda pana nu e prea tirziu. Comoditatea si ignoranta le vom plati mai tarziu cu totii.


Biserica si Academia Romana se impotrivesc proiectului de exploatare miniera intensiva cu cianura la Rosia Montana.

Din 1997, sub pretextul formalitatilor administrative, guvernantii fac o politica murdara.

GUVERNELE TREC, SPAGA RAMANE!

Stralucirea aurului corupe indiferent de culoarea politica. Puterea si opozitia fac regula la Rosia Montana si se comporta la fel cand curge banul. A nesocoti parerea unor institutii precum Academia Romana si Biserica – parteneri in reconstructia sociala a Romaniei – e ignoranta si prostie. Sau pur si simplu coruptie?


Gabriel zis Cianura & Sinistra Mediului

DA sau NU bombei ecologice pregatite de Gabriel pentru exploatarea miniera la Rosia Montana?

in acest an Sulfina Barbu, Ministra Mediului, va trebui sa RASPUNDA!

in acest an se hotaraste soarta Rosiei Montane.

OPRESTE ACEASTA CASATORIE DIN INTERES!

Pentru obtinerea acordului de mediu din partea guvernului Romaniei, Gabriel Resources a fost somata sa-si schimbe imaginea in ochii romanilor  din profitor sa devina binefacator al societatii. Cei care nu vor sa plece fortat si sa-si uite istoria se tem ca „jocurile” au fost facute la nivel politic si motii au fost deja vanduti.


Difuzarea, in ziare si la televiziune a reclamelor

pentru Gabriel, incalca drepturile oamenilor din Rosia Montana.

NU FI PARTAS LA MINCIUNA!

REFUZA PUBLICITATEA LA CIANURA!

Publicitatea pentru Gabriel Resources (firma cu sediul in paradisul fiscal Barbados) difuzata in massmedia din Romania, ne prezinta o Rosia Montana pustiita, bolnava. Cine a fost la Rosia Montana stie ca e o minciuna televizata.

O imagine falsa ii favorizeaza pe cei care, pana ieri, nici macar nu stiau unde e Romania pe harta lumii. in schimb, cei care cred intr-o Rosia Montana prospera, in care sa traiasca multi ani inainte vor ramane victimele lor.

Televiziunea Romana, finantata din banii nostrii, este partener a strategiei mediatice murdare a RMGC. Prin acest act, TVR isi compromite misiunea de televiziune publica.

Cum ar fi sa-ti platesti lunar calaul?!

Consiliul National al Audiovizualului nu vede nici o problema in publicitatea falsa pentru Gabriel. Daca nu injura nimeni pe post e OK, CNA nu are azi de lucru.”


Toate imaginile si cuvintele din acest articol sunt © mindbomb.ro
All images and words in this article are © mindbomb.ro