Stiu de ceva timp acest interviu si m-am gandit ca ar fi bine ca toti cei care dau (sau vor da de acum incolo) sa-l citeasca. E interesant ;)

Data: 07.09.2004

Pe CAGE, il stiam de ceva ani, prima noastra intalnire fiind in cadrul unui concurs de schite. Desi nu a obtinut atunci nici un premiu, mi-a ramas in minte cu o schita ce reprezenta un tren bombardat cu trow-up-uri. Nu a fost foarte greu sa dau de el, fapt ce demonstreaza inca o data ca in Romania exista o comunitate graffiti bine inchegata, chiar daca exista mici conflicte pe alocuri. Subiectul principal al interviului il constituie proiectul Underground: PhaseOne, care se poate comanda de la subacvatica [at] home.ro, insa nu ne-am rezumat la a vorbi doar despre asta…

Cum ai intalnit graffiti-ul si ce te-a determinat sa te apuci de dat?
L-am intalnit cu 5 ani in urma, prin intermediul lui SAGE, care il cunostea pe ERPS si incet-incet m-am apucat de graffiti cu trei luni dupa SAGE. Am avut o pauza medicala de vreo 5 luni, timp in care miscarea graffiti din Romania s-a dezvoltat brusc, iar cand am iesit din spital, am intrat in crew-ul IGB (Imaginea Graffiti-ului Bucurestean), din care am iesit mai tarziu si mi-am facut crew-ul meu, OPC (Ophicial Paint Club)!

Cum s-a format OPC?
OPC a aparut in anul 2000, dupa ce l-am cunoscut pe RAIN, care nici el nu avea crew, si ne-am hotarat sa ne facem unul. Pe parcurs a aparut si MIRC, dar care a disparut la fel de repede. A urmat ZEKE, cu care am ridicat crew-ul destul de mult, apoi KIEN, care nu prea a facut nimik si m-am decis sa fac upgrade si l-am luat pe ASET, fratele lui DEEPART (pentru cei care cunosc) si ulterior SRE.

Deci componenta finala OPC …
CAGE; RAIN; ZEKE; ASET; SRE.

Cu ce spray-uri dati?
Pina acum am dat cu tot ce am gasit, dar totusi de calitate: AUTO-K, ABRO, HEX, BRIO; ocazional cate un MONTANA venit de afara, dar acum a aparut MONTANA si in Bucuresti si cred ca vom incerca sa dam numai cu MONTANA (pentru piese) si AUTO-K (pentru bomb-uri).

Puteti citi tot interviul pe 4elemente.ro. Multumiri lui Bogdan (DJ Strike) pentru permisiunea de a publica acest material ;)