FânFest 2007

A venit momentul sa vorbim din nou despre FânFest, de aceasta data despre FânFest 2007 si sa va anuntam ca „da”, festivalul are loc si in acest an in ultimul week-end din august.

Asa ca intre 24 si 26 august va asteptam cu mic cu mare la Rosia Montana pentru cel mai mare eveniment de mediu din Romania.

Si ca sa va spunem sincer, in acest an nu va invitam la o mare petrecere muzicala, desi formatiile invitate sunt dintre cele mai faine, ci va asteptam la cea mai mare intalnire a activistilor de mediu si iubitorilor de natura din intreaga tara.

Asa ca daca nu te-ai intrebat nici macar o data ce se intampla cu padurea de pe dealul vecin care dispare in fiecare zi sau cum de se poate sa vezi mormane de gunoaie pe albiile raurilor sau in curtea blocului… mai bine stai acasa. De data asta ca sa vii la FânFest trebuie sa fii activist, sa ai o atitudine „verde” si sa crezi in „natura de cinci stele”.

Si pentu ca FânFest înseamna protejarea mediului, sa trecem de la vorbe la fapte prin:

  • Demonstratii live – energie solara si eoliana, constructii ecologice, reciclarea deseurilor
  • Workshopuri si prezentari – drumurile verzi, agricultura ecologica, incalzire globala, organisme modificate genetic, comert echitabil, agrodiesel
  • Campanii de mediu in Romania
  • Activitati interactive de mediu – biodiversitate la Rosia Montana, fluturi de noapte la FânFest

Te invitam sa sustii cel mai mare festival de mediu din Romania si campania Salvati Rosia Montana. Pregatirile pentru FânFest au inceput, iar in acest an te asteptam cu mai multe activitati „verzi” si manifestari culturale. Fie ca doresti sa fii voluntar sau faci o donatie, nu ezita sa iti oferi sprijinul pentru realizarea festivalului. Daca tot te pregatesti de FanFest 2007, arunca un ochi la linkurile de mai jos si actioneaza de pe acum:

  • Voteaza pentru interzicerea cianurii in minerit si trimite macar o petitie pentru a-i convinge pe deputatii din judetul tau sa mearga la vot astfel incat proiecte asemeni celui de la Rosia Montana sa nu aiba niciodata loc in Romania.
  • Amprenta pe care oamenii o lasa asupra Pamantului este in prezent de 23% mai mare decat puterea sa de regenerare. Masoara-ti propria amprenta (‘ecological footprint’) ca sa stii de unde sa incepi pentru protejarea naturii.

[Stire preluata integral din newsletterul Rosia Montana]