Concepte cheie
Spatiu public, identitatea urbana, competitie ‘chalk graffiti’.

Unde?
Evenimentul se va organiza in fata cladirii Ark (Calea Rahovei 196A, zona Uranus).

Cand?
Misiunea va avea loc in data de 3 Octombrie 2009 incepand cu ora 10:00 si terminandu-se in jurul orelor 1:00-2:00 PM.

Ce este?
Descopera Bucuresti ID este o actiune avand ca scop redescoperirea identitatii zonei Rahova Uranus prin intermediul unei competitii de „Chalk Graffiti”. Participantilor li se va cere sa realizeze desene sugestive avand ca tema “identitatea zonei Rahova Uranus”.

Cine organizeaza?
Organizatorul principal este Urban Guerrilla, o asociatie internationala non-profit cu un interes profund pentru spatiul public, arta urbana si interventii stradale. Partenerii principali sunt: Space Syntax, The Ark.

„Misiunea” (asa cum am numit evenimentele noastre) este adresata tuturor persoanelor, care se bucura de spatiul public, care sunt interesate de descoperirea oraselor, socializare si distractie.

Cum facem?
Evenimentul va fi organizat pe durata unei zile de sambata. Participantii vor fi organizati in echipe (fie se vor inscrie ca echipe deja formate, fie se vor inscrie individual) si vor fi grupati in echipe cu alti participati. Echipelor li se vor pune la dispozitie creta colorata si 2mp de asfalt si li se va cere sa realizeze un desen avand ca tema concept „Identitatea zonei Rahova Uranus”. In acelasi timp li se va cere sa gaseasca un nume sugestiv pentru lucrarea realizata.

Juriul va judeca cele mai sugestive desene. Se vor acorda premii avand in vedere originalitatea interpretarii temei.