Bienala de Grafica „Grafikai Szemle” este organizata de Centrul de Cultura al Judetului Covasna, Consiliul Judetean Harghita, Consiliul Judetean Covasna, Centrul Cutural si de Arte Lazarea. Evenimentul este organizat sub patronajul Ministerului Culturii si Patrimoniului National si al domnului ministru Kelemen Hunor.

Scopul acestui eveniment este prezentarea tendintelor graficii contemporane pentru publicul larg si promovarea artelor plastice prin noile creatii de arta si stimularea artistilor.

Bienala de grafica este concurs si, totodata, expozitie pentru graficieni din Romania si strainatate. Concursul este deschis atat artistilor plastici cat si studentilor de la universitatile de arta din Romania si din strainatate care indeplinesc criteriile de eligibilitate stabilite prin Regulament.

Concursul este impartit in doua sectiuni mari: „Grafica Traditionala” si „Grafica Experimentala”. La bienala se poate participa cu maximum 3 lucrari din ultimii 5 ani. Termenul limita de depunere a lucrarilor este 18 aprilie 2010.

Mai multe informatii puteti gasi aici.

Premii

  • Categoria „Grafica Traditionala”
    Premiu acordat de Consiliul Judetean Harghita, in valoare de 1000 de EU
  • Categoria „Grafica Experimentala”
    Premiu acordat de Consiliul Judetean Covasna, in valoare de 1000 de EU
  • Marele Premiu
    Premiu acordat de Vegyepszer ZRT, in valoare de 2000 de EU

Premiile vor fi inmanate pe 18 mai 2010, la orele 19:00 in Sala Mare a Teatrului Tamasi Aron din Sf. Gheorghe.